Kulttuuria ja aktiviteetteja joka makuun

Heinävedellä tapahtuu ympäri vuoden, mutta kesällä pitäjä todella herää eloon! Tule nauttimaan korkeatasoisista konserteista Heinäveden musiikkipäiville, vietä antoisa teatteri- tai tanssihetki Kermankosken lavalla upeissa koskimaisemissa,  tule katsojaksi tai osallistumaan vauhdikkaaseen mäkiautokisaan   Kirkonmäeltä satamaan, tai  Kanavasoututapahtumaan. 

Heinäveden Musiikkipäivät järjestetään 30.6.-3.7.2023 jo 17.kerran. Tulevana kesänä Musiikkipäivät ”nuortuu” ja tuo kirkkoon sinfoniaorkesteri Vivon, joka on taiteellisen johtajan Erkki Lasonpalon luotsaama 15-18-vuotiaista nuorista koostuva korkeatasoinen n. 50-henkinen orkesteri. Yleisön toiveesta ohjelmassa on myös kevyempää, mutta edelleen yhtä korkeatasoista musiikkia, sillä Suomen tunnetuimpiin kuuluva kansanmuusikko Sari Kaasinen Set´akat-yhtyeineen saapuu Kerman lavalle.  Vakioesiintyjäkaartiin kuuluu baritoni Juha Kotilainen. Konserttipaikkoina ovat Heinäveden kirkko ja Valamon luostari.

Tänä kesänä tapahtuma rantautuu myös uudistuneeseen kirkonkylän satamaan rennon musiikin ja laivaristeilyjen merkeissä.

Satama Open Kermanranta

10.6.2023

Kirkonkylässä Kermanrannan satamassa ovat uudistuksen tuulet puhaltaneet kesästä 2022 saakka. Alueelle avataan uudistettu matkaparkki huoltorakennuksineen, sekä tapahtuma-alue ja Rantaparlamentti – INFO -piste.

Koko päivän kestävässä avajaistapahtumassa mm. lähituotetori ja yritysten sekä yhdistysten esittelypisteitä, musiikillista ohjelmaa, lapsille monenlaista tekemistä ja ravintola avoinna. 

Vauhtiajot ja Venetsialaiset

26.8.2023

Kesäkauden päättää koko päivän vauhdikas tapahtumakokonaisuus. Vauhtiajoissa lasketaan mäkiautoilla 1,3km:n mittainen rata kirkonmäeltä satamaan. Korkeuseroa on hulppeat 90m, joten vauhtia piisaa! Pienemmille on omat sarjansa, ja lisäksi hauska hupisarja, jossa ei nopeudesta kisata, vaan hauskasta toteutuksesta. Kilpailussa ei ola osallistumismaksuja, eikä yleisölle pääsymaksuja. Illan päättää musiikki- ja valoelämys satamassa. Satamakahvila-Ravintola Kermacotta palvelee  koko päivän, lisäksi pikkupurtavaa ja lapsille toimintapisteitä tarjolla.

 

Heinäveden Kanavasoutu

Kesäinen soututapahtuma Heinäveden reitillä, läpi kanavien järjestetään taas 14.-16.7. 2023. Osallistu yksin tai porukalla!

Lisätiedot p. 0400 372017

Näyttelyt ja Museot

Martta Wendelin  näyttely Valamossa

Soili Taljan näyttely Kulttuurikirkossa

Sirpa Saukko – näyttely Galleria 63

Varistaipaleen Kanavamuseo

Kotiseutumuseo, Kirkonkylä

4441_nayttelyyn_tutustujat

Tapahtumakalenterit

Katso Heinäveden tapahtumat alla olevista kalentereista. Lisää Pohjois-Karjalan tapahtumia löydät Visit Karelian ylläpitämästä tapahtumakalenterista.

Elävää musiikkia

20200213 Helsinki, Finland. Mari Kaasinen-Paaso, Sari Kaasinen sekä Karoliina Kantelinen. Thursday 13. February 2020. / © SEPPO SAMULI  Photo ID#: 202002133443

Musiikkia on tarjolla Heinäveden kesässä monen makuun. Heinäveden musiikkipäivien ohjelmistossa on tutun korkeatasoisen klassisen ohjelmiston ohella myös kansanmusiikkia. Pitkin kesää voit kuunnella tapahtumissa ja ravintoloissa musiikkia moneen makuun ja Kermankosken lavalla  tanssin tahdittajina on jälleen suomen kärkiartisteja.

Teatteria, kirjallisuutta, hengellisiä tilaisuuksia

tauno-ansa-kermankoski1240

Kesäteatterissa 2023 on tarjolla laulunäytelmä Tauno ja Ansa, sekä Danny 7×7 kesämusikaali. Esityksiä pääsee seuraamaan upeisiin Kermankosken maisemiin vasta kunnostetulle Kermankosken lavalle.

Kesään mahtuu myös mielenkiintoisia kirjallisuustapahtumia. Katso kaikki tilaisuudet kalenterista.

Risteilyjä, Liikuntaa ja Leikkimieltä

Katrilli risteilyt

Tule m/s Katrillin tai m/s Sergein kyytiin Kermajärvelle, seikkaile luonnossa omi päin tai osallistu opastetuille retkille. Monet tapahtumat sopivat leikkimielisille ihmisille ikään katsomatta.

Kylätapahtumia, lähiruokaa

Heinävesi- menu

Toreilta ja kioskeista sekä kylätapahtumista voit hankkia paikallisia herkkuja myös mukaan.