Kulttuuria ja aktiviteetteja joka makuun

Heinävedellä tapahtuu ympäri vuoden, mutta kesällä pitäjä todella herää eloon! Tule nauttimaan korkeatasoisista konserteista Heinäveden musiikkipäiville, vietä antoisa teatteri- tai tanssihetki Kermankosken lavalla upeissa koskimaisemissa,  tule katsojaksi tai osallistumaan vauhdikkaaseen mäkiautokisaan   Kirkonmäeltä satamaan, tai  Kanavasoututapahtumaan. 

Vauhtiajot ja Venetsialaiset

26.8.2023

Kesäkauden päättää koko päivän vauhdikas tapahtumakokonaisuus. Vauhtiajoissa lasketaan mäkiautoilla 1,3km:n mittainen rata kirkonmäeltä satamaan. Korkeuseroa on hulppeat 90m, joten vauhtia piisaa! Pienemmille on omat sarjansa, ja lisäksi hauska hupisarja, jossa ei nopeudesta kisata, vaan hauskasta toteutuksesta. Kilpailussa ei ola osallistumismaksuja, eikä yleisölle pääsymaksuja. Illan päättää musiikki- ja valoelämys satamassa. Satamakahvila-Ravintola Kermacotta palvelee  koko päivän, lisäksi pikkupurtavaa ja lapsille toimintapisteitä tarjolla.

 

Näyttelyt ja Museot

Martta Wendelin  näyttely Valamossa

Kotiseutumuseo, Kirkonkylä

4441_nayttelyyn_tutustujat

Tapahtumakalenterit

Katso Heinäveden tapahtumat alla olevista kalentereista. Lisää Pohjois-Karjalan tapahtumia löydät Visit Karelian ylläpitämästä tapahtumakalenterista.

Elävää musiikkia

thumbs_taikakuu_kp19 (002)

Musiikkia on tarjolla Heinäveden kesässä monen makuun. Pitkin kesää voit kuunnella tapahtumissa ja ravintoloissa musiikkia moneen makuun ja Kermankosken lavalla  tanssin tahdittajina on jälleen suomen kärkiartisteja.

Teatteria, kirjallisuutta, hengellisiä tilaisuuksia

tauno-ansa-kermankoski1240

Kesäteatterissa 2023 on tarjolla laulunäytelmä Tauno ja Ansa, sekä Danny 7×7 kesämusikaali. Esityksiä pääsee seuraamaan upeisiin Kermankosken maisemiin vasta kunnostetulle Kermankosken lavalle.

Kesään mahtuu myös mielenkiintoisia kirjallisuustapahtumia. Katso kaikki tilaisuudet kalenterista.

Risteilyjä, Liikuntaa ja Leikkimieltä

Katrilli risteilyt

Tule m/s Katrillin tai m/s Sergein kyytiin Kermajärvelle, seikkaile luonnossa omi päin tai osallistu opastetuille retkille. Monet tapahtumat sopivat leikkimielisille ihmisille ikään katsomatta.

Kylätapahtumia, lähiruokaa

Heinävesi- menu

Toreilta ja kioskeista sekä kylätapahtumista voit hankkia paikallisia herkkuja myös mukaan.