Uudistetun Sataman avajaistapahtuma

Satama OPEN

Heinäveden satamaa on uudistettu isolla kädellä viimeisen vuoden aikana. Tapahtumassa juhlistetaan paitsi uudistettua satamamiljöötä, myös startataan kesän tapahtumakausi reippaasti. Tapahtuman järjestelyt toteutetaan yhteistyössä kunnan ja heinäveteläisten yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. 

 

Aikataulu

Klo 12
Klo 12.15
Klo 12-16 
Klo 12-14
Klo 13
Klo 13-14
Klo 15-16
Klo 16-18
Klo 16-18
Klo 19-21
Klo21->

Köyden leikkaus ja sanaset avaukseksi.
LC Heinävesi istuttaa Hyvän Päivän puun
Satamatori avoinna, Uimarannalla lapsille ohjelmaa
Piiloset- leikkimielinen piiloutumiskilpailu
Pelastuslaitoksen pelastusnäytös
Rytmihäiriköt bigband esiintyy
Pikatriathlon kermanranta- kirkonmäki
Laituritanssit, Metsälampi-yhtye
Ilmaiset saunavuorot miehille ja naisille 
Karaoketanssit, HeiKara
Rytmihäiriköt bigband esiintyy

Herkkuja moneen makuun

cheese-gfedbfdb55_1920

Satamatori klo 12-16

Lähiruokatuotteita ja paikallisia käsitöitä löydät satamatorilta. Satamatorilla esittäytymässä myös paikallisia yhdistystoimijoita, tervetuloa juttelemaan! Yrittäjien teltalla piirakoita myynnissä.

Satama-alueella esittäytymässä myös satamaan varusteita toimittaneita yrityksiä ja rakentamisessa mukana olleita urakoitsijoita.

Pelastuslaitos on paikalla klo 12-16, ja järjestää pelastusnäytöksen klo 13.

Ruokapisteet

Kahvila-ravintola Kermacotta palvelee klo 12-24, ja samassa pihapiirissä on myös Väkkärä /Pitopalvelu Juhla muikkupisteen kera. 

Tarjolla on myös maistuvia syyrialaisherkkuja, lähiruokapaellaa iltapalana ja lapsille pientä naposteltavaa myös uimarannan toimintapisteessä.

Keskustassa palvelevat mm. ravintola Heinäkissa (terassi avoinna), Lounaskahvila Retnekka ja Grilli-Kahvio Kerma. 

305234616_189579740097571_2864041993175967056_n

YRITYSPASSI ja Palveleva keskusta

Taksikyydit Satama-keskusta
klo 12-16

Tulitpa veneellä tai autolla, niin tarjolla on mukava taksikyyti keskustan ja sataman välille ilman pysäköintihuolia. Voit jättää auton koulukeskukselle tai kunnanvirastolle, Kotityö Turunen tarjoaa taksikyydit päivän ajan. Useissa keskustan yrityksissä on tapahtumia ja erikoistarjouksia päivän ajan!

Keräämällä leimoja passiin satamassa ja keskustassa voit osallistua arvontaan ja voittaa hienoja tuotepalkintoja. Leimapassin palauttajille pikapalkinnot! 

Kerää leimoja keskustassa ja satamassa!

Passin saat joko satamasta Visit -pisteeltä tai keskustasta seuraavista liikkeistä: Heinäveden Jalkine Ky, Heinäveden Rauta ja Väri Oy. Passin voit palauttaa joko sataman Visit- pisteelle tai passissa mukana oleviin keskustan liikkeisiin (Heinäveden Jalkine, Heinäveden Rauta ja Väri, Kukkakauppa Keinänen, Heinäveden Apteekki, Lounaskahvila Retnekka, Grilli-Kahvio Kerma, Ravintola Heinäkissa, Kieppari Kikka, Marjamäen Pappila). Palauttamalla leimatun passin satamaan saat pikapalkinnon. Kaikki leimatut ja satamaan tai em. yrityksiin palautetut passit osallistuvat hienojen tuotepalkintojen arvontaan.

Hyvää oloa

hands-g57ce16679_1280

Saunavuorot ja hoidot

Rantasaunan löylyihin pääsee maksutta klo 16-18, vuorot miehille ja naisille. Satamassa Annan Hyvinvointia – yrityksen Anna Suomalainen tarjoaa hoitokokeiluja ja Pentin Soppi yrittäjien teltalla leikkaa hiuksia. Lapsille Hiuskasku tekee pikalettejä ja kasvomaalauksia sataman alueella MLL osastolla.

Keskustassa Kieppari Kikalla voi käydä kokeilemassa parafiinihoitoja.

 

Musiikkia koko päivän!

HeiKara
Heinäveden karaokeyhdistys ry

Karaoketanssit klo 19-21

Heinäveden Karaokeyhdistyksen Heikki Kokkonen  toimii tapahtumapäivän juontajana. Karaokelaulannan tahtiin tanssitaan Kermacotan piha-alueella klo 19-21.

heikara logo
RytmiHäiriköt(2)[15225]

Rytmihäiriköt

Päiväesitys klo 13 alkaen
Iltaesitys klo 21 alkaen

RytmiHäiriköt on Itä-Suomen yliopiston big band. Vuonna 1998 perustetun orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut alusta asti Timo-Teemu Passi. Omaleimaisella tavalla rockin polkuja saapastellut orkesteri on kehittynyt alkuviosien sekalaisesta soittokunnasta rujoksi rockpuhallinorkesteriksi ja lopulta groovaavaksi big bandiksi. Näkemys omasta tiestä ja tavasta jolla sitä kuljetaan, on kuitenkin aina ollut selvä.

Esiintymisissään RytmiHäiriköt pitää tärkeänä hyvää asennetta sekä ennakkoluulotonta, avointa lähestymistä musiikkiin, mutta painottaa ennen kaikkea välitöntä tunnelmaa niin soittajiensa kuin yleisönsä kanssa. RytmiHäiriköt tuottaa kuulijoilleen takuuvarmasti innostavia hetkiä sekä timakkaa tanssijalan kutkutusta. Heinäveden satamassa RytmiHäiriköt tarjoilee yleisölle kattavasti bilemusaa ABBAsta Aquileraan.

Metsälampi yhtye

Laituritanssit klo 16-18

Metsälampi on vanhaa tanssimusiikkia soittava kuuden hengen yhtye, jonka sointi syntyy laulun lisäksi haitarista, koskettimista, mandoliinista, kitarasta, kontrabassosta ja rummuista.

Repertuaariimme kuuluvat muun muassa tangot, valssit, humpat, polkat, foxit ja jenkat Olavi Virrasta Tapio Rautavaaraan, Laila Kinnusesta Junnu Vainioon. Yhtyeen vetäjänä toimii Tuomo Hokka, laulusolistina Maija Suhonen. 

Metsalampi_orkesteri_kuva_netti_sRGB

Kilpailuja

boy-gc01cb85cb_1280

Piiloset

Kuka on Heinäveden paras piiloutuja? Se ratkaistaan kesän aikana avoimessa mestaruussarjassa, jonka ensimmäinen kisa on sataman avajaisissa 10. kesäkuuta.

Piilosissa kilpaillaan kestävyydessä ja luovuudessa. Kestävyyskisan voittaja on luonnollisesti se, joka löytyy viimeisenä. 

Luovuussarjassa tavoitteena on keksiä mahdollisimman erikoinen ja hauska tapa piiloutua, eikä siinä ole edes väliä, onko oikeasti piilossa, jos pystyy hyvin uskottelemaan piiloutuneensa.

Piilosissa kilpaillaan eri puolilla Heinävettä kesän aikana. Kussakin kisassa palkitaan sekä kestävyys- että luovuussarjan voittaja ja koko sarjan voittajat palkitaan sataman venetsialaisissa 26. elokuuta. 

Lisätiedot muinaisseura@gmail.com tai puhelimitse 045 7871 3451.

Järjestäjä Heinäveden Muinaisseura ry.

Pikatriathlon

Heinäveden matkailuyhdistys ry:n  järjestämässä Pikatriathlon -kisassa uidaan uimarannalta satamaan, poljetaan pyörällä kirkonmäelle ja palataan juosten satamaan. Kisat klo 15-16. 

Uinti lähtee Kermanrannan uimarannasta ja päättyy satamaan. Pyöräreitti kulkee ylös Kermanrannantietä kirkonmäelle pitäjäntuvan eteen. Juoksureitti tulee Kermanrannantietä alas satamaan asti. Pyöräilyreitti on sinänsä lyhyt, mutta reitti ei ole helppo, sillä reilun kilometrin matkalle tulee 75 metriä nousua. Juostessa tullaan vastaavasti sama matka alaspäin.

Palkintoina on heinäveteläisten yritysten lahjakortteja.

Osallistumismaksu 20 euroa maksetaan etukäteen Heinäveden Muinaisseuran tilille  FI16 5048 0220 0586 74. Ilmoittautumiset ja lisätiedot muinaisseura@gmail.com tai puhelimitse 045 7871 3451.

Järjestäjät: Heinäveden Matkailuyhdistys ry ja Heinäveden Muinaisseura ry.

Jaa:

Yhteystietomme

Heinäveden matkailu

Kermanrannantie 7
79700 Heinävesi

Lähetä meille viesti tai kysymyksiä: